fbpx

MOJITO CHEESECAKE

image3

PODLOGA OD KEKSA
Sastojci:

  • 250 g mljevenog keksa po izboru
  • 50 g kokosa
  • 1 žlica šećera u prahu ili par kapi stevie
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 150 ml mlijeka

KREMA
Sastojci:

  • 250g posnog sira
  • pola vrećice BOLERO okus mojito ili limeta (vrećica od 9g)
  • 1 žlica arome vanilije
  • korica 1 limete
  • sok pola limete
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 vrećica želatine + 4 žlice hladne vode
    DEKORACIJA
  • limeta, šlag, kokos, listići mente

Priprema:
Podloga od keksa: izmiješaj sve suhe sastojke te dodaj sve mokre sastojke i izmiješaj, prebaci
i utisni u kalup
Krema:
Pripremi želatinu prema uputama na vrećici.
Mikserom umuti krem sir, BOLERO, aromu vanilije, sok i koricu limete.
Na kraju dodaj slatko vrhnje i sve zajedno izmiješaj. Želatina je nabubrila, zagrij ju na kratko
(oko 30 sekundi) u mikrovalnoj pećnici ili na pari tako da se rastopi, u rastopljenu želatinu
dodaj 1-2 žlice kreme (kako bi se izbjeglo pojavljivanje grudica), a onda sve to skupa spoji i
izmiksaj u kremu.
Kremu rasporedi preko podloge od keksa i ostavi je da odstoji u zamrzivaču ( ako je želiš što
prije jesti ) ili hladnjaku preko noći.

Torta iznosi oko 617kcal po komadu (6kom)
UH: 57,1g
Masti: 36,9g
Proteini: 14,8g

IZBORNIK