MOJITO CHEESECAKE
PODLOGA OD KEKSA
Sastojci:
- 250 g mljevenog keksa po izboru
- 50 g kokosa
- 1 žlica šećera u prahu ili par kapi stevie
- 100 g rastopljenog maslaca
- 150 ml mlijeka
KREMA
Sastojci:
- 250g posnog sira
- pola vrećice BOLERO okus mojito ili limeta (vrećica od 9g)
- 1 žlica arome vanilije
- korica 1 limete
- sok pola limete
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 vrećica želatine + 4 žlice hladne vode
DEKORACIJA - limeta, šlag, kokos, listići mente
Priprema:
Podloga od keksa: izmiješaj sve suhe sastojke te dodaj sve mokre sastojke i izmiješaj, prebaci
i utisni u kalup
Krema:
Pripremi želatinu prema uputama na vrećici.
Mikserom umuti krem sir, BOLERO, aromu vanilije, sok i koricu limete.
Na kraju dodaj slatko vrhnje i sve zajedno izmiješaj. Želatina je nabubrila, zagrij ju na kratko
(oko 30 sekundi) u mikrovalnoj pećnici ili na pari tako da se rastopi, u rastopljenu želatinu
dodaj 1-2 žlice kreme (kako bi se izbjeglo pojavljivanje grudica), a onda sve to skupa spoji i
izmiksaj u kremu.
Kremu rasporedi preko podloge od keksa i ostavi je da odstoji u zamrzivaču ( ako je želiš što
prije jesti ) ili hladnjaku preko noći.
Torta iznosi oko 617kcal po komadu (6kom)
UH: 57,1g
Masti: 36,9g
Proteini: 14,8g