Zanimljivosti

SOK OD NARANČE

U današnje vrijeme svi potežemo za izradom napitaka sami kod kuće prije nego što se odlučimo za kupovinu, još ako je za mlađe naraštaje tim više.

Sok od naranče je šire poznat već godinama (i naše bake su ga radile u mladosti), a za izradu istog ne treba neko iskustvo, niti su danas naranče skupo voće (kao što su nekad bile), te su bogate vitaminima (C, B1, B9).

Sastojci:
4 naranče
1 kg šećera
30g limunske kiseline
9l vode

Priprema:
Oprane naranče preliti vrelom vodom (da uklonimo gorčinu), obrisati ih i zamrznuti (u zamrzivaču) na sat do dva. Zamrznute ih samljeti na mašinu za mljevenje mesa te dobivenu smjesu preliti s tri litre vode (prokuhane i ohlađene). Prije cijeđenja ostaviti da stoje nekoliko minuta. U procijeđen sok dodati preostalih šest litara vode, šećer i limunsku kiselinu. Promiješati dok se šećer ne otopi pa preliti u staklene boce. Sok može stajati u hladnjaku desetak dana.

Ako nemate vremena za izradu istog ili vas ne privlači šećer, možete konzumirati @Bolero instant napitak koji je okusom isti, a za konzumaciju je potrebno 2 min (instant napitak pomiješati sa vodom) te je zaslađivač stevija.
Zdraviji izbor za obitelj.

Odgovori