fbpx

PITA OD VIŠANJA

image1 (1)

Sastojci:

?380g brašna
?250g maslaca
? 2 žlice jabučnog octa
? prstohvat soli
? 2 žlice kokosovog ulja
? 1 jaje
?50ml vode
? 1 mala žlica cimeta
? 2 male žlice Bolero okus vanilije

?1 puding od vanilije
? 300ml mlijeka s aromom vanilije
? 1 mala žlica Bolero okus vanilije
? 1 jaje

? 350g smrznutih višanja
? 1 velika žlica Bolero okus višnje
? 200ml vode + 1 velika žlica gustina

Postupak:

? U zdjeli ili blenderu pomiješati brašno, Bolero, cimet. Dodati maslac narezan na kockice i kokosovo ulje. Dobro povezati smjesu, dodati jaje i vodu. Smjesu podijeliti na dva dijela. Prvi dio staviti u hladnjak, a drugi razvaljati na veličinu kalupa, utisnuti i oblikovati rubove.

? Skuhati puding prema uputi na pakiranju, dodati Bolero i kada se ohladi umiksati jaje te preliti preko kore.

? Kuhati višnje s malo vode dok se ne otope te dodati ostatak vode pomiješan da bolerom i gustinom. Kuhati dok se ne zgusne. Ostaviti da se malo ohladi i uliti u kalup.

? Ostatak tijesta razvaljati, utisnuti oblik kalupa koji želite, staviti na koru i oblikovati rubove.

? Peći 35-40°C minuta na 170°C.

IZBORNIK