fbpx

ČOKOLADNI BROWNIE S MENTOM

image1 (4)

Brownie:

1/2 šalice maslaca
2 velike žlice kokosovog ulja
1 šalica zobenog/pirovog brašna
1 naribana jabuka
4 jaja
2 žlice kakaa za kolače
1 žlica Bolero okus vanilije
prstohvat soli i 1/2 praška za pecivo

Krema s mentom:

250g skyr jogurta
1 žličica Bolero okus mente
matcha prah ili zelena boja za kolače

Čokoladna krema:

2 žlice kakaa za kolače
1 žlica kokosovog ulja
2 mjerice wheya od čokolade
tople vode po potrebi

Postupak: Izmiksati jaja, Bolero, kokosovo ulje i rastopljeni maslac. U posudi pomiješati ostatak suhih sastojaka i dodati ih u prvu posudu. Uliti u košarice za muffine i peći 10-15 minuta u zagrijenoj pećnici na 180°C

U posudi pomiješati skyr, bolero i matcha prah ili boju i preliti preko pečenog i ohlađenog biskvita. Kakao i whey pomiješati sa kokosovim uljem i malo tople vode dok ne dobijete gustu smjesu te zasladiti prema želji. Preliti preko skyra i ostaviti u hladnjaku da se stisne.

IZBORNIK