Sastojci:
250 g pirovog brašna
1 žličica praška za pecivo
pola žličice soda bikarbone
pola žličice soli
3 jako zrele banane
2 žlice svježeg soka od naranče
125 g maslaca
2 veća jaja
1/2 žličice cimeta (ili 1/2 žličice Bolera okus cimeta)
2 žlice meda ( ili 2 žličice Bolera okus meda)
orasi po želji
listići badema po želji
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ogulite banane, zgnječite ih vilicom i dodajte im sok od naranče. U posebnoj zdjeli istucite omekšali maslac dok ne postane kremast, a zatim u njega dodajte jedno po jedno jaje. Ubacite unutra smjesu banana i soka te dodajte cimet, Bolero ( ili med), a zatim umiješajte brašno u koje ste stavili prašak za pecivo, sol i sodu (nemojte pretjerati s miješanjem). Grubo nasjeckajte orahe (ako ih želite koristiti) te ih dodajte u smjesu. Kalup za kruh obložite papirom ili ga namažite maslacom te u njega ulijte smjesu za kruh. Pecite ga oko 40 minuta. Čačkalicom provjerite je li kruh i iznutra pečen.
P.s. ako nakon pet sekundi čačkalica koju izvadite iz kruha bude suha, kruh je pečen i spreman za hlađenje.