fbpx

ČOKOLADNA TORTA S NARANČOM

Čokoladna torta

Sastojci:
200g bademovog brašna
5 jaja
1/2 praška za pecivo
1 mala žličica cimeta
50g kokosovog ulja
50g kakaa
1 naranča
1 mala žlica Bolera okus naranča
2 male žlice Bolera okus vanilije
350ml rižinog mlijeka
1 puding čokolada
1 žlica kokosovog ulja
1 žlica Bolero okus vanilije

Postupak:
u posudi izmiksati jaja i otopljeno kokosovo ulje. Dodati sve suhe sastojke, iscijediti naranču te naribati koru. Dobivenu smjesu uliti u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Peći u zagrijanoj pećnici na 170°C 40 minuta (provjeriti čačkalicom je li pečeno).
ostaviti biskvit da se ohladi
Za to vrijeme skuhati puding na rižinom mlijeku te na kraju dodati kokosovo ulje i Bolero (možete dodati više ili manje, ovisno o ukusu).
Kad se puding lagano ohladi preliti ga preko biskvita i ukrasiti kriškama naranče.

IZBORNIK